Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/lavantaturkiye.net/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
50 Dönüm Lavanta Fidesi Eksem Kaç Lira Kazanırım? – Lavanta Türkiye
Lavanta yetiştiriciliği yüksek getiri sağlar. Sertifikalı toptan lavanta fidesi alın.
05323816959
50 Dönüm Lavanta Fidesi Eksem Kaç Lira Kazanırım?

50 Dönüm Lavanta Fidesi Eksem Kaç Lira Kazanırım?

Lavanta yetiştirerek para kazanmaya başlayabilirsiniz. Lavanta, diğer ürünlere göre ekimi, bakımı kolay, ve tek dikim ile 25 sene aynı fideden hasat yapabileceğiniz bir bitkidir. Lavanta ile para kazanmaya hemen başlayabilirsiniz. Lavanta endüstriyel bir bitki olduğu için yağını ve balını satma derdiniz olmaz. Yağı ve balı piyasada yüksek ücretlerden alıcı bulmaktadır. Bilinçli yaptığınız takdirde yüksek getiriri elde edersiniz.

Doğru lavanta türü, sağlıklı fide ve düzgün danışmanlar ile yola çıkarsanız, para kazanırsınız.

Lavanta toprak bakımından seçici değildir. Türkiye’nin neredeyse tamamında ekimi yapılabilecek çalımsı bitkidir. Lavantayı en ucuz topraklara ekiyoruz. Ekimi ve toprağın hazırlanması buğdaya benzer. Bu nedenle buğday ekimi yapılan her yere lavanta dikimi yapılabilir. Arayın detaylı bilgi verelim 0532 6717688

50 dönüm lavanta eksem kaç lira kazanırım

Lavanta ekimi için 50 dönüm tarlanız olduğunu düşünelim. Buna göre size bir hesap yapalım Tarla sizin değilse, icar ile kiralayabilirsiniz. Dönümü uygun fiyatlardan kiralayabilirsiniz.

Toprağın hazırlanması için traktöre ihtiyacınız var. Eğer sahip değilseniz 10.000TL ye toprağın hazırlanması için harcamanız gerekebilir.

Lavanta ekmek karlı mı? Ne kadar ekersem para kazanırım

50 dönüm için kaç tane lavanta fidesi gerekir

Dönüme 2bin fide dikilir. 50 dönüm için gerekli olan fide 100bin adettir. Yüz bin fide dikimi için fide satan yer ile anlaşmanız gerekmektedir. Fide alımını bizden yapabilirsiniz. Lavanta fidesi alanlara ekim ücretsiz yazısını okuyabilirsiniz.

100 bin lavanta fidesi kaç lira eder

Lavanta yatırımında en önemli aşama fide alım aşamasıdır. Fide her yerden alınmaz. Karşılaştığımız bir çok durumda yatırımcıların mağdur edildiğini gördük. Bunun için bizden destek alabilirsiniz.

1 lavanta fidesinin 4TL’dir. 4TL den en iyi fideyi hesaplarsak maliyetiniz 400bin TL olacaktır. Size verdiğimiz lavanta fidesi, Bulgaristan’dan çelikleme yöntemi ile alınmış kendi yetiştirdiğimiz sevtapolis angustifolia modelidir. Bu model, en yüksek yağ değerlerine sahiptir.

Not: Tohumdan yetiştirilen lavanta fidelerinden uzak durun. 4-5 sene sonra yağı kesmektedir.

Türkiye’de lavanta bahçeleri nerelerde var

50 Dönüm tarlanın dikim maliyeti kaç lira

Dönümünü 2000TL ye dikim yapmaktayız. 50 dönüm için maliyetiniz 100.000TL olacaktır 20 dönüm ve üzeri ekimler için geçerlidir. 20 dönüm ve altı için kargo ile fideyi teslim ediyoruz.

Sulama maliyeti ne kadar

Kasım – Aralık döneminde ekim yaptığımız için can suyuna ihtiyaç duymamaktadır. Mart-nisana kadar lavanta fideleri uykuda olacaktır. Lavanta su istemeyen bir bitkidir. Çok kurak olan yerlere de ekim yaptık. Dayanıklı olduğu için lavantada kuruma olmaz. Aksine, çok su verilmesi halinde lavanta köklerinde çürüme olur. Bu nedenle damlama ile su vermeniz zarar verebilir.

Çanakkale Yenice’de lavanta ekimi

Ara çapalama maliyeti ne kadar

2 yaşına kadar lavanta fidelerini ota karşı korumanız gerekir. Lavanta ara çapalama makinesi ile 1 yılda 2 kez çapalamanız yeterli olacaktır. 10.000TL x 2 = 20.000TL maliyetiniz olur. Ara çapalama için ekibimiz vardır. Deneyimli ekibimiz, lavanta ara çapalama nasıl yapılır konusuna hakimdir. Kısa sürede çapalama hizmetini tamamlamaktayız.

50 dönüm için toplam lavanta maliyeti

Gider kalemlerini topladığımızda 50 dönüm için maliyetleriniz 45 bin ila 50 bin arasında olmaktadır.

Ücretsiz lavanta danışmanlığı

50 dönüm lavantadan ne kadar gelir elde edilir

5 yıllık getiriyi hesaplayalım. Lavanta ilk yıl gelişime devam ettiği için az çiçek verir.

  1. Yıl ürün vermez.
  2. Yıl dönüme ortalama 3 litre yağ verir
  3. Yılda dönüme ortalama 10 litre yağ verir.
  4. Yılda dönüme ortalama 15 litre yağ verir
  5. Yılda dönüme ortalama 15 litre yağ verir.

5. yıl sonunda elinizde toplam 1 dönümden 43 litre yağınız olur.

5. Yıl sonunda 50 dönümden toplam 2.150 litre yağ elde edersiniz. Günümüzde 1 litresi ortalama 3000TL’den alıcı bulmaktadır. 5. yıl sonunda Yağ geliriniz 6.450.000 TL olacaktır.

Lavanta Balı Geliri Ne Kadar Olur

Lavanta ektiğiniz zaman, lavanta balından da gelir elde edeceksiniz.

Lavanta balı

50 dönüm tarladan ne kadar lavanta balı alırım

50 dönüm tarlaya 100 kovan konmaktadır.

1 kovan ortalama 15 kg bal verir.

1 sezonda 750 KG bal elde edilir.

2022 yılında lavanta balı kg 500TL den satılmaktadır. Bu durumda baldan geliriniz 375.000TL olacaktır. 5. Yıl sonunda 1,875,000TL olacaktır.

İster satın, ister ailenizle, sevdiklerinizle yiyin. Lavanta balı 4-5 kat daha pahalı

Lavanta Balı için Arıcılık hizmetimiz vardır. Kovan sizden bakım bizden. Tüm aşamaları biz kontrol ediyoruz.

Yağ ve bal gelirlerini hesaplarsak

5. Yıl sonunda Gelir gider ne olur diye hesapladığımızda lavanta yağından 1,800.000TL, baldan da 1.875.000TL gelir elde edeceğinizi hesaplarsak 5. yıl sonunda toplam 3.675,000TL gelir elde edersiniz.

Bilgi Almak İçin Arayın VAHİT GÜRER 0532 6717688

Küçük Rica: Paylaşır mısınız?
6 thoughts on “50 Dönüm Lavanta Fidesi Eksem Kaç Lira Kazanırım?
  1. Mustafa Oğuzman

    Gelir kısmında hidrosol ürününü hesaba katmamışsınız. Bunu da dahil ederseniz iyi olur düşüncesindeyim. Dönüm başına 2 kovan hesaplamışsınız. Bu rakam gerçekleşen bir bilgi midir?

    Ocak 20, 2022 Reply
  2. admin

    Mustafa Bey

    öncelikle yorumunuz için teşekkürler
    evet hidrosol gelirini eklemedik. 2021 yılında litresi 7TL ye satıldı ortalama. Ayrıca 1 dönüme 2 kovan konur. Size örnek bir video vereceğim. Oradan bakabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=fayUZI6cqm4

    Ocak 20, 2022 Reply
  3. Muhammed

    İçinde bulunduğumuz mevsim şartları nedeniyle lavanta yetiştiriciliğine dönmek gibi bir fikrimiz var lakin lavanta hakkında çok fazla bir tecrübemiz yok ilk yıllarda sekiz ila on dekar arasında deneme yapmak istiyoruz eğer randıman aldırırsak 300 ila 500 dekar arasında Ekim yapabiliriz en çok merak ettiğim soru ise şu biz Tuzgölü civarında Ekim yaptığımız için Topraklarımız tuzlu lavanta tuzlu toprağa Uyum sağlayabilir mi ve 300 dekardan fazla ekim yaparsak bunun hasadı ne ile olacak. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz

    Şubat 14, 2022 Reply
  4. Muhammed

    Tuzlu toprakta yetiştirmek mümkün mü ve 300 dekar üzeri ekim yaparsak hasadı nasıl yapıp yağını nasıl üreteceğiz

    Şubat 14, 2022 Reply
  5. Tarık

    2 stad büyüklüğünde Bingöl kigida yerimiz var ceviz ağaçları vs var nasıl yaparım bilmiyorum. :))

    Mayıs 14, 2022 Reply
  6. Ali

    Sıra üzerinde fideler arası dikim mesafesi kaç santim; sıralar arası kaç santim hesaplıyorsunuz? Hesaplamada belirttiğiniz dönüme 2000 adet fide pek mantıklı gelmiyor, çok sık dikim yapılmadıkça. Dikim mesafe detaylarını yazabilir misiniz…

    Temmuz 31, 2022 Reply
Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.