Lavanta yetiştiriciliği yüksek getiri sağlar. Sertifikalı toptan lavanta fidesi alın.
05326717688
Lavanta Çayının Faydaları Nelerdir 2023

Lavanta Çayının Faydaları Nelerdir 2023

Lavanta çayının faydaları nelerdir diye bir çok soru gelmektedir. Bu yazıda sahip olduğunuz şikayetleri çözecek uygulamalar bulacaksınız.  Burada bahsettiğimiz tür sevtapolis angustifolia türüne ait lavanta bitkisinden elde edilen yapraklardan yapılır.

Lavanta Çayının Faydaları

1. Lavanta Çayı Uyku düzensizliği sorunlarını giderir

Lavanta içeceklerinin sakinleştirme yeteneği, en popüler sağlık yararlarından biridir. Ayrıca lavantanın sakinleştirici etkileri uykunuzu iyileştirebilir ve uyku bozukluklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

NCBI’ye göre  , tahminen 50 ila 70 milyon Amerikalı, bazı uyku bozukluklarından muzdarip. Ayrıca, uyku eksikliğinin diğer sağlık sorunları ile daha fazla korelasyonu vardır. Bu nedenle yatmadan önce lavanta çayı içmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde daha dinlendirici bir uyku çekmenize yardımcı olabilirsiniz. 

Lavanta çayı, sinir sistemindeki kimyasal reaksiyonları aktive ederek beyin fonksiyonunu sakinleştirmeye yardımcı olur. Lavanta içeceği ayrıca dopamin üretimini artırır ve kortizol adı verilen stres hormonlarını azaltır. 

2. Lavanta Çayı Enflamasyonu Azaltır 

Lavanta çayı, iltihabı azaltabilen ve ciddi rahatsızlıkları önleyebilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Örneğin, iltihabı azaltmak kalp krizlerini önleyebilir ve bunu iltihaplı arterler tarafından üretilen kan pıhtılaşması riskini azaltarak yapar. 

Lavanta içeceği, eklem ve kasların iltihaplanmasını azaltarak ağrıyı da azaltabilir. Lavantanın yatıştırıcı aroması ayrıca kas spazmlarını da azaltabilir. 

3. Lavanta Çayı İçerek Bağışıklık Sistemini Güçlendiririrsiniz

Lavanta içeceği, sizi grip ve soğuk algınlığına karşı koruyabilecek birçok antibakteriyel bileşik ve antioksidan içerir. Ek olarak, içecek kalsiyum, C vitamini ve magnezyum içerir. Bu besinler bağışıklık sağlığını güçlendirir ve vücudun mantar, bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı savaşmasını kolaylaştırır. 

4. İnsan Vücudunundaki Toksinleri Yok Eder

Lavanta çayı içtiğinizde antioksidanın rolü, tehlikeli yan etkilere neden olabilecek toksinleri yok etmektir. Örneğin, antioksidanlar aşırı alkol, sigara içme ve kirliliğin neden olduğu serbest radikalleri ortadan kaldırmak için çalışır. 

Serbest radikaller insan hücrelerinde büyük hasara neden olabilir ve hatta oksidatif stres yoluyla onların bozulmasına veya mutasyona uğramasına neden olabilir. Ek olarak, belirli kanser türlerinde bir artış, serbest radikallerle bağlantılıdır ve yaşlanma sürecini de hızlandırabilir. 

5. Lavanta Çayı Sindirim Sağlığını Korur 

Lavanta çayı mide bulantısı, ishal ve mide krampları gibi yatıştırıcı sindirim sorunlarına yardımcı olabilir. Ayrıca, lavantanın iltihap önleyici özellikleri, tahriş olmuş mide kaslarını yatıştırmaya yardımcı olarak ağrıyı giderebilir. Bu antispazmodik etkiler ayrıca gaz, hazımsızlık ve gazı giderebilir. 

Lavanta kokusu, sindirim süreçlerini düzene sokmada da hayati öneme sahiptir. Lavantanın kokusu, vücudun yiyecekleri etkili bir şekilde parçalamasına yardımcı olabilecek safra üretimini uyarır. Ayrıca lavantanın sakinleştirici aroması sayesinde mide bulantısını önlemek veya tedavi etmek için beyinde kimyasal reaksiyonları tetikleyebilir. 

İçeceğin sayısız faydası olmasına rağmen, az yan etkisi de vardır. Ancak, kullanım yönergelerini izlerseniz neredeyse hepsinden kaçınılabilir. Yine de, içeceğin bazı insanlarda alerjiye neden olabileceğini bilmek önemlidir. 

Örneğin bazı kişilerin lavanta çiçeklerine alerjisi vardır ve lavanta içeceklerinden uzak durulması önerilir. 

Lavanta Çayının Faydaları Neler 2023
Lavanta Çayı Nasıl Demlenir

Lavanta Çayı Nasıl Demlenir İpuçları 

Dalındaki tohumları kullanarak Lavanta çayını yapabilirsiniz.

Çay poşetleri yerine organik daldaki tohumları kullanmanızı öneririz. Bunun nedeni, daldaki çiçek tohumların size  zengin bir lezzet vermesidir. Ancak, lavanta içeceklerini demlemek için bahçedeki çiçekleri kullandığınızda birkaç şeyi hatırlamanız yardımcı olacaktır. 

Organik yöntemlerle çiçek yetiştirmek için idealdir. Bu, bazı gübreler ve kimyasallarla kontaminasyonu önlemeye yardımcı olacaktır. Bu kimyasallar çayınıza girdiğinde olumsuz yan etkilere neden olabilirler. 

Kendi bahçenizde yetiştirdiğiniz lavanta çiçeklerine gübre ve kimyasal veriyorsanız çayını içmemenizi öneririz. BİZ LAVANTA BAHÇELERİMİZDE SU VE GÜBRE ASLA KULLANMIYORUZ.

Lavanta Çayı Nasıl Yapılır 

Neler Gerekli

  • Çay fincanınız için sıcak su
  • İki ya da üç dal lavanta çiçeği

Talimatlar 

  1. Suyu kaynatın
  2. Lavanta dalını resimdeki gibi fincana koyun.
  3. Kaynar suyu fincana dökün 
  4. Sekiz ila on dakika sıcak suda demleyin. (Lezzetin ne kadar güçlü olacağı, onu ne kadar süre diktiğinize bağlıdır.) 
  5. İçindeki lavanta çiçeklerini çıkarmadan da içebilirsiniz.
  6. Varsa doğal lavanta balı katabilirsiniz.

Lavanta Çayınızın Keyfini Çıkarın 

Lavanta çayı  içmek, uzun ve zorlu bir günün ardından dinlenmek için harika bir yoldur. Lavanta çayı, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve iltihabı azaltarak ağrıyı azaltan sağlıklı bileşikler içerir. Lavanta çayının narin çiçek aromasını ve yatıştırıcı kokusunu kesinlikle seveceksiniz. 

Aşağıdaki linkleri de inceleyebilirsiniz

  • Bir Fincanı Bile Yeter: Lavanta Çayın 5 Önemli Faydası Tıklayın
  • Lavanta çayı faydaları nelerdir? Lavanta çayı neye iyi geliyor? Tıklayın
  • Lavanta Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir? Tıklayın
  • Saç Dökülmesinden Depresyona, Birçok Sorunun Doğal Çözümü O: Lavanta Çayı Tıklayın
  • Lavanta çayı faydaları! Lavanta çayı sivilcelere iyi gelir mi, faydaları ve zararları nedir? Tıklayın
  • Lavanta çayının faydaları saymakla bitmiyor! İbrahim Saraçoğlu’nun lavanta çayı tarifi Tıklayın
  • Lavanta Çayı Nasıl Demlenir? Lavanta Çayının Faydaları Tıklayın
  • Lavanta çayının faydaları nelerdir ve nasıl demlenir? Lavanta çayı yararları! Tıklayın
  • Lavanta çayı ne için kullanılır? Lavanta çayı faydaları Tıklayın

Formu Dolduran İlk 50 Kişiye Ücretsiz Lavanta Çayı

Küçük Rica: Paylaşır mısınız?
Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.